50 Vendemmie
Rode wijn Piëmonte | DOCG
Na een zorgvuldige selectie van de druiven vindt de gisting plaats gedurende 10-15 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 28°C in roestvrijstalen vaten. Malolactische gisting vindt plaats in de tank en wordt gevolgd door een rijping van 12 maanden in amfoor van klei. Er is voor dit type verwerking gekozen omdat de klei een houder is die geschikt is om de verscheidenheid aan geuren en in het algemeen het fruit naar voren te brengen, dankzij een microporeuze structuur die een gasuitwisseling met de buitenkant mogelijk maakt.
Het presenteert de beste eigenschappen van de Barbera-druiven die zijn verbouwd in meer dan 50 jaar oude wijngaarden. Het heeft een robijnrode kleur en een zijde zacht aroma, met intense kersentonen. De smaak is rijk, fris en blijft lang in de mond.
- Druif: Barbera
- Kleur: Robijnrood
- Geur: Zijde zacht, kers
- Alcoholgehalte: 14,5%
- Heerlijk bij: Droge worsten, oude kazen, gegrild vlees, pasta met truffel
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Soort | Rood |
Druif | Barbera |
Lekker bij | Rund, pasta en kaas |
Wijnhuis | Cantina di Nizza |