Cosecose
Na de oogst worden de trossen zorgvuldig geselecteerd en worden de 100% Sangiovese druiven, na ontstelen, geperst. De aldus verkregen most fermenteert spontaan, dankzij de aanwezigheid van inheemse gisten, op kleine rvs vaten, en rijpt vervolgens gedurende 6 tot 8 maanden op barriques.
Intense fruitige aroma’s van pruimen en rijpe kersen komen naar voren in de aanzet, vergezeld van hints van amandel. In de smaak een fruitexplosie met tonen van zoethout. De delicate tannines maken de wijn bijzonder aangenaam. Jaarlijks worden hier ongeveer 1400 flessen van gemaakt.
Dit alles maakt deze wijn een top wijn en zeer geliefd! Serveertemperatuur tussen de 16-18 graden.
- Kleur: donker robijn rood
- Geur: rijp rood fruit
- Alcoholgehalte: 15%
- Heerlijk bij: Gegrild vlees, rijkgevulde pasta- en rijstgerechten, wild en gevogelte, antipasti met oude kazen
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Soort | Rood |
Druif | Sangiovese |
Wijnhuis | Valter Mattoni |
Klanten kochten ook
- Capoforte Primitivo Salento IGT
In het ruime en rijke bouquet komen rode bessen, donkere kers en pruim voor, verrijkt met subtiele tonen van tabaksbladeren en geroosterde koffiebonen, eindigend in pittige indrukken van vanille en cacaopoeder.
€ 13,50 - CiùCiù Gotico
Een Rosso Piceno Superiore D.O.P. gemaakt op de heuvels van Ascoli Piceno. Blend van Montepulciano en Sangiovese druiven. Rijping van 12 maanden in eikenvaten en daarna 6 maanden rijping op fles. Volledig biologisch.
€ 11,80 - Prosciutto Crudo vacuüm per 100 gram 4,29. Verpakt per 200 gram
Deze zeer smaakvolle ham is na een rijping van 15 maanden typisch licht gekruid en kenmerkt zich door een mooie, rode kleur van de snit.
De ham wordt vacuüm verpakt per 100 gram.€ 8,58