I Pipioni Valpolicella Superiore DOC
Deze prachtige Valpolicella Superiore van het wijnhuis Coali is er een uit het hart van het Valpolicella gebied. Gemaakt door een klein, familie wijnhuis met ontzettend veel aandacht voor het verbouwen van de druiven als voor het uitenindelijk resultaat van de wijn. De druiven die voor deze wijn zijn gebruikt, zijn: Corvina 60%, Corvinone 20%, Rondinella 10% en andere typische druiven 10%.
De wijnvelden zijn in eigen beheer en de perfecte druiven worden rond het einde van september met de hand geplukt. De maceratie van de druiven neemt ongeveer 20 dagen in beslag, met behulp van traditionele technieken, waaronder dagelijks pompen en ponsen. Hierna gaat de wijn vijf jaar in eikenhouten vaten en vindt verdere rijping op de fles plaats voordat hij op de markt wordt gebracht.
Robijnrood met neiging naar granaat. Ruikt intens naar pruimen, gekookt fruit en kruiden gevold door aanhoudende noten van Balsamico. In de smaak is deze prachtige wijn vol en uitgebalanceerd, met een elegante en krachtig evenredige body en aan het einde een pittige en harmonieuze afdronk. De verfijning op eiken vat verrijkt de elegantie en de aromatische complexiteit van deze mooie wijn.
Wat een prachtwijn is dit!
- Kleur: zeer donker robijn rood
- Geur: pruimen, gekookt fruit, kruiden, balsamico
- Alcoholgehalte: 14,5%
- Heerlijk bij: Gegrild vlees, rijkgevulde pasta- en rijstgerechten, wild, antipasti met oude kazen
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Soort | Rood |
Druif | Corvina (blend) |
Lekker bij | pasta met rode saus, rood vlees, wild en rijpe pittige kazen |
Wijnhuis | Coali |